Skønne Ombygninger - Åsenfjord

Færdig tilpasset bruddskifer, trædesten og pejs

Eventyrlig-oppussing-sort-logoLeverandor

Sæson 9 Episode 6 - Åsenfjord

Eventyrlig Oppussing - Åsenfjord

Smukt beliggende med udsigt over Åsenfjord er der tre hytter, der omkranser et fælles udeareal. Her har storfamilien på 35 haft et unikt samlingssted i sommermånederne. Pladsen er bygget over generationer og et ukendt antal byggefaser, der var løsninger, der hårdt trængte til en eventyrlig renovering. I løbet af de seks dage, de havde til rådighed, besluttede Halvor, Torkel og Gustav at istandsætte den ene hytte og forvandle udendørsområdet.

Det er på udearealet mellem hytterne, at storfamilien samles. Halvor så et stort potentiale her – at skabe en «hacienda» med zoner med forskellige funktioner. Torkel og Gustav fik opgaven med at skabe et udekøkken, «boardwalk» og daybed, og der blev skabt zoner med skifer, træ, flodgrus og græs.

Renoveringen af ​​hytten var eventyrlig, udendørsområdet gennemgik en magisk forvandling!

Færdig tilpasset bruddskifer

Halvor tilføjede fuldt tilpasset brudt skifer til udendørsområdet på denne juvel. Se hvor nemt det er at skabe en vedligeholdelsesfri terrasse! 

Trædesten

Trædesten passer perfekt til en stenbrudsskiferterrasse. De forskellige zoner og hytter er forbundet med trædesten.

Pejs

I løbet af få timer blev den «nye» pejs med rektangulære skiferplader limet på brandmursbrædderne. Skiferen blev monteret med åbne samlinger.

Skifer på terrassen - "det geniale ved dette er, at alt kommer færdigt!"

Halvor ville have to zoner med skifer på «haciendaen». Han havde tidligere sendt målingerne til Stoneart. Store skiferplader i mørk Oppdal var fuldt tilpasset de to områder. Mærket, fotograferet og pakket så det gik hurtigt for Halvor at lægge skifferen ud.

Grå kvartsitskifer fra Oppdal – tilpasset Halvors mål i Stonearts produktionslokaler. Enkel og hurtig at installere. Godt, når man har kort tid og mange opgaver på programmet!

”Det er okay at være tilfreds med sin egen indsats. Et dejligt område – en separat zone med udekøkken og spisebord. Tør og behagelig at sidde på og nyde gode områder!”

Store trædesten binder de to skiferområder og de øvrige zoner sammen. Skiferen, som Halvor valgte til Åsenfjord, var mørk Oppdal. Den samme skifer som blev brugt på Andøya i sæson 6.

SÅDAN KOMMER DU SELV IGANG

Hvordan virker det?

  1. Send os antal kvardratmeter eller tegning.
  2. Vi sender dig et tilbud til accept.
  3. Efter accept tilskæres skiferfliser.
  4. De færdige fliser nummereres, fotograferes pakkes og sendes.
  5. Paller med skiferfliser leveres til dig.
  6. Du montere din terasse efter tegning fra os.

Prisoverslag

Hvad koster det?

Prisen varierer med type af flise og format.
Vores bedste tilbud på fuldt tilpasset opbrudt skifer:

Lys Oppdal store stenbrudsplader:

1.229 kr./m²*

* Plus forsendelse og emballering
* Pris baseret på valutakurs norske kroner pr. 1. juni 2023

Få et uforpligtende prisoverslag inklusive fragt. Skiferen er pakket i solide skiferkasser til beskyttelse. Der er plads til cirka 20 kvadratmeter i hver kasse.

Vis os dine planer for en ny terrasse, og lad os hjælpe dig med at finde en løsning!

Få et tilbud

Trædesten mellem zonerne

Skiferplader, der ligger uafhængigt af hinanden (med en vis afstand) for at danne en sti eller gangbro, kalder vi trædesten.

Trædesten findes i mange formater fra 40×40 cm til 80×120 cm. Normalt rektangulær med lige kanter. Stoneart laver trædesten af store stenbrudsplader, hvor vi former yderkanterne og giver dem en afrundet form – som matcher skiferens udtryk på zonerne.

Ved Åsenfjorden blev pladerne sat ned til allersidst – efter at den færdige græsplæne var rullet ud. Pladerne blev lagt som Halvor ønskede og så blev græsset skåret ud efter pladen og fjernet. Der blev lagt fint maskingrus som underlag, og der blev lagt skiferplader i plænen, så den lå i niveau med plænen. 

Du finder mere om trædesten, anvendelsesområder og forskellige formater her >>

"Dejlig pejs - fantastisk!"

Pejsen i hytten var hjemmelavet med sten og skifer fra området. Halvor ville forvandle det til et smykke ved at binde det op med skifer.

Stoneart havde modtaget målene og færdiggjort en ny ramme til pejsen i moduler. Børstet skifer i mørk Oppdal blev limet på 5 cm brandvægsplader – klar til montering.

Konstruktionen er selvbærende – fastgjort til væggen på siderne. I mellemrummet mellem pejsekappen og brandmurspanelerne blev den fyldt med RockWool. Skiferen blev monteret med åbne samlinger. Det giver en skyggeeffekt og et stramt og moderne udtryk. Modulerne bliver produceret med en maksimal vægt på cirka 75 kg – lettere end det løft Gustav og Torkel havde med pejsehylden.

Færdiglavet skifer til pejse, brandmure eller skorstene er en hurtig og normalt omkostningseffektiv måde at forny din pejs på. NB! Det er vigtigt at overholde brandsikkerhedsreglerne, når der foretages ændringer i pejsen.

Du kan finde mere om fuldt tilpassede løsninger til skifer på pejsen her >>

Skiferstenen i episoden

Mørk Oppdal skifer

Oppdal skifer har flere nuancer af grå og en varierende overfladestruktur.

Skiferen er slidstærk, tidløs og vedligeholdelsesfri og er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Mørk Oppdal kommer fra Oppdal Sten AS. Samme skifer som blev brugt ved Skønne Ombygninger på Andøya.

Skiferen er meget let at forme og kan let rives og derefter knækkes/hugges, hvilket giver en næsten vinkelret rustik kant.

Den kan også nemt formes til buer og hjørner.

Holdbart

Miljørigtigt

Esklusivt

Mørk Oppdal

Produktbeskrivelse

FARVEVÆRDI: Mørkegrå
ANVENDELSE: Indendørs / Udendørs
TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – Justeret
Frostsikker og modstandsdygtig over for virkningerne af syre – Klimabestandig
Tåler høje belastninger
Meget let at tilskære