Vinn bruddskifer til uteplassen (konkurransen er over)

Det skal ikke så mye til for å vinne bruddskifer til uteplassen. Klikk på bildet over og kommenter på Facebook hvorfor du ønsker skifer til uteplassen. Vinnersjansene er fem millioner ganger høyere enn Lotto (gjelder første gevinst).

VINNEREN ER KÅRET!

Elin Sørlid Hjønnevåg, vinneren av vår konkurranse om 7 m² Ferdig Tilpasset Bruddskifer til en verdi av kr. 12 000,- Vi gleder oss til å se den nye uteplassen, ferdig lagt på Sæbøvågen i Hordaland!

Det er ikke vanskelig å lage et fint skifergulv av bruddskifer, bare en kan det!  Vebjørn har holdt på med bruddskifer i 30 år. I skiferbygda Otta som har lange tradisjoner og den flotte Pillarguri skiferen. Ikke langt unna ligger skiferbruddene på Dovre og på Oppdal som også er skifer Vebjørn kjenner godt. 

Ferdig tilpasset bruddskifer

Den siste tiden har han også blitt kjent med skiferen fra Alta. I farge lik Dovreskifer og mørk Oppdal. Hardere enn all annen skifer vi kjenner. Levert i båtlaster til Ålesund etter bybrannen i 1904. Senere til resten av landet og store prosjekter ute i verden. Den største skiferforekomsten vi har. 

Vebjørn har trent på klipping av Altaskifer og laget en fin rund skiferflate. 20 mm tykkelsesjustert, så den er lett å legge.

Arealet som skal klippes til, tegnes opp på gulvet. De første hellene legges ut. Vebjørn har blikk for skifer. Han ser hvilke som passer sammen. Linjene er myke og proporsjonene er slik de skal være med god skifer og godt håndverk.
Vebjørn har gode arbeidsforhold på Otta. Vakumløfter som tar de tunge takene. Elektrisk skifersaks. Avsug, varme og godt lys. Truck som henter råvarene og laster den ferdige produksjonen. Likevel er det hardt arbeid, men mye lettere enn det ville vært og gjort jobben ute på prosjektet der skiferen skal brukes. Prefabrikering gjøres på mye i disse dager. Steinindustrien kommer etter.
Når all skiferen er lagt ut, blir den merket og fotografert så den som skal legge skiferen har en enkel jobb. Nå gjenstår å klippe to av kantene, pakke den i kasser og sende den til Stoneart. Her står den til vi har trukket vinneren 31. mai. Hvem det blir kan du lese her i løpet av mandag 3. juni. Vi ønsker deg lykke til. Husk å gå innom Facebook og gi deg selv vinnersjanser >>