Skifer på terrassen

Det er mange som planlegger vasking og oljing av terrassen i disse dager. Noe som kan være nødvendig for å holde den fin og unngå reparasjoner. For mange er dette en hyggelig våraktivitet på hytta og terrassen hjemme. Skiferheller kan være et godt alternativ dersom en ikke er så glad i vedlikehold. En runde med hageslangen og kost får av støvet og restene fra forrige sesong. Skiferen ble dannet for 6-800 millioner år siden, så den kommer til å holde ganske lenge.

Hytta over ligger ikke langt til fjells, men på Norsk Hyttesenter på Hellerud / Skjetten. 18 kilometer fra Sentralbanestasjonen i Oslo.  I selskap med 30 andre hytter fra 20 produsenter, ligger Midthø fra hus- og hytteprodusenter BoligPartner. 

Som alternativ til terrasse i tre, har denne hytta fått en flott uteplass med bruddskifer fra Stoneart og Oppdal Sten. Mørk Oppdal storbrudd ferdig tilpasset i produksjonsanlegget på Otta. Lagt i grus på noen timer i påsken 2019.

Et naturlig spill

Skifer er et naturprodukt med naturlig spill og variasjoner i fager og overflate. Fargespillet endrer seg med himmelen, årstidene, været og lyset.

DCIM\100MEDIA\DJI_0132.JPG

Godt håndverk og respekt for tradisjon

Stoneart leverer ferdig tilpasset bruddskifer fra vår produksjon på Otta. Her har kunnskapen og håndverket blitt til gjennom generasjoner. Stilen er klassisk buet. Med en variasjon i fugene som et naturprodukt skal ha. Skiferen klippes med skifersaks. Hvorfor det gir bedre resultater kan du se her >>

Mer å se..

På Midthø er det mer skifer fra Stoneart. I inngangspartiet er det også mørk Oppdal bruddskifer. Her er formatene mindre for å passe med størrelsen på rommet. Skiferen er lagt på støpt flate og var justert til 15 mm tykkelse for å passe med høyden på parketten i stua. Under skiferen ligger varmekabler.

På fasaden er det brukt Vindfjell steinpanel fra Stoneart. Et spennende avbrekk i trefasaden. Om du vil gjøre noe lignende, se nærmere på innlastingen som er gjort på siden av steinen. En skyggelist er lagt over, noe som både blir estetisk fint og gjør det enkelt å unngå søl på steinen når en må til med penselen. Vindfjell kan du se mer av her >>